(untitled) (YURISPRUDENSIYA, 2026)
Mazkur maqolada xorijiy davlatlar sud-huquq tizimidagi protsessual muddatlarga rioya etishni taʼminlash mexanizmlari tahlil qilingan. Shuningdek, AQSh, Buyuk Britaniya, Rossiya, Germaniya, Italiya va boshqa mamlakatlar misolida sud ishlarini belgilangan muddatlarda koʻrib chiqishga qaratilgan yondashuvlar oʻrganilgan. Xususan, sud ishlarini tezkor koʻrish, raqamli texnologiyalarni joriy etish, kompensatsiya va monitoring tizimlari kabi choralar tahlil etilgan. Shuningdek, Oʻzbekiston qonunchiligi va sud amaliyoti uchun xorijiy tajribaning qanday jihatlari tatbiq etilishi mumkinligi boʻyicha aniq takliflar ilgari surilgan. Tadqiqot maqsadi protsessual muddatlarga rioya etish orqali odil sudlovni taʼminlash, fuqarolarning ishonchini mustahkamlash va huquqiy barqarorlikni kuchaytirishga qaratilgan.