(untitled) (YURISPRUDENSIYA, 2026)
Ushbu mаqolаda fuqarolik sud ishlarini yuritish jarayonida qo‘llaniladigan majburlov choralari tushunchasi, zarurati, ahamiyati va majburlov choralarini qo‘llash bilan bog‘liq amaliy muammolar, bu boradagi xalqaro mamlakatlar tajribasi, majburlov choralarini jamiyatda, sud-huquq tizimidagi o‘rni va ahamiyati, majburlov choralarini qo‘llash asoslari va tartibi, fuqarolik sud ishlarini yuritish jarayonida majburlov choralarini qo‘llash bilan bog‘liq yuzaga kelayotgan muammolar, protsessual majburlov choralari borasidagi nazariy va amaliy masalalar, majburlov choralarini qo‘llash tartibi, asoslari, muddati masalalari, sud jarimasini qo‘llash bilan bog‘liq masalalar, jarima miqdorini oshirish yoki aksincha, kamaytirish, fuqarolik sud ishlarini yuritishda sud tartibini buzish holatlari yuz berganda, taraflarni ogohlantirish, sud zalidan chiqarib yuborish bilan bog‘liq sud ishlarini yuritish jarayonida yuzaga kelayotgan muammolar va ularning tahlili, O‘zbekiston Respublikasi fuqarolik protsessual qonunchiligi va uning normalarining xorijiy mamlakatlar fuqarolik qonunchiligi asosidagi tahlili, xorijiy mamlakatlar tajribasida protsessual majburlov choralari, uni qo‘llash tartibi, xorijiy va milliy fuqarolik protsessual qonunchiligining qiyosiy tahlili, fuqarolik sud ishlarini yuritish jarayonida protsessual majburlov choralarini takomillashtirishga doir taklif va tavsiyalar keltirilgan.