(untitled) (YURISPRUDENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada bugungi kunda Oʻzbekistonda meros bilan bogʻliq huquqiy tizimni raqamlashtirish masalalari, ularni tartibga soluvchi huquqiy normativ hujjatlar va ularning tasnifi, kriptovalyutalar, raqamli mulklar hamda meros bilan bogʻliq huquqiy qarama-qarshiliklar, raqamli hujjatlar va parollar uchun kirish toʻsiqlari, ijtimoiy media va Web 2.0 hisobini meros qilib olish muammolari oʻrganiladi. Shuningdek, jismoniy shaxsning shaxsiy hayoti toʻgʻrisidagi maʼlumotlarni, telefon suhbatlarini, pochta, telegraf va boshqa xabarlarini uning roziligisiz toʻplash, saqlash, qayta ishlash, tarqatish va ulardan foydalanish, shuningdek, qonun hujjatlarining buzilishiga daxldor maʼlumotlarni himoya qilish bilan bogʻliq tavsiyalar ishlab chiqilgan. Meros munosabatlarida raqamli huquqlar, raqamli mulk va raqamli merosning meros huquqi obyekti sifatidagi oʻrni va ahamiyati bilan bogʻliq aniq huquqiy taklif va tavsiyalar, vasiyatnoma hamda merosning yuridik kuchi nisbatini aniq belgilovchi normalarni tartibga solish bilan bogʻliq tavsiyalar, raqamli mulklarning (kriptovalyuta, tokenlar, kriptoaktivlar) meros munosabatlarida vasiyatnomaning predmeti sifatidagi oʻziga xos xususiyatlariga oid taklif va tavsiyalar, ishonchli boshqaruvdagi meros obyektlari bilan bogʻliq javobgarlik masalalari, ishonchli boshqaruvda raqamli nazorat, Oʻzbekistonda ishonchli boshqaruvni rivojlantirish istiqbollariga oid amaliy takliflar berilgan.