(untitled) (YURISPRUDENSIYA, 2026)
Mazkur maqolada tibbiyot xodimlari tomonidan o‘z vazifalarini lozim darajada bajarmaslik jinoyati tushunchasi, jinoyatning o‘ziga xos belgilari hamda ushbu jinoyatning asosiy tushunchalariga oid masalalar bayon etilgan. Shuningdek, bugungi kunda respublikamizda tibbiyot xodimlarining o‘z vazifalarini lozim darajada bajarmaslik jinoyatining yildan yilga o‘sib borayotganligi, bu esa ushbu jinoyatlarga qarshi kurash tizimini yanada takomillashtirish zarurati asoslantirilgan. Bundan tashqari, tibbiyot xodimlari tomonidan vazifalarini lozim darajada bajarmaslik jinoyatining asosiy tushunchalari olimlar fikrlari asosida tahlil qilingan. Shu bilan bir qatorda, maqolada tibbiyot xodimi o‘z vazifalarini lozim darajada bajarishni ta’minlashga oid qonunchilik normalaridagi kamchiliklar, aholiga xizmat ko‘rsatish sohasida tegishli ruxsat beruvchi yoki taqiq o‘rnatuvchi tizimlarni huquqiy ta’minlash darajasining yetarli emasligi, ayrim munosabatlarning yetarli darajada tartibga solinmaganligi kabi holatlar borligi ham o‘rganilgan. Maqolada tibbiyot xodimlarining o‘z vazifasini bajarmaslik jinoyati uchun javobgarlik nazarda tutilgan qonunchilik normalarini takomillashtirish yuzasidan taklif va tavsiyalar berilgan.