(untitled) (YURISPRUDENSIYA, 2022)
Maqolada yangi О‘zbekistonning imidjini shakllantirishda “2017–2021-yillarda О‘zbekiston Respublikasini rivojlantirishning beshta ustuvor yо‘nalishi bо‘yicha Harakatlar strategiyasi” davlat dasturi muhim ahamiyat kasb etishi, “Harakatlar strategiyasi”da davlat va jamiyat qurilishi tizimini takomillashtirish, qonun ustuvorligini ta’minlash va sud-huquq tizimini yanada isloh qilish, iqtisodiyotni rivojlantirish va liberallashtirish, ijtimoiy sohani rivojlantirish kabi muhim yо‘nalishlar bilan bir qatorda notariat sohasini ham isloh qilish masalalari kо‘zda tutilgan. О‘zbekistonda 2020-yildan boshlab xususiy notariuslarning tashkil etilishi aynan “Harakatlar strategiyasi”da belgilangan vazifalarni amalda ijro etilganligini tasdiqlaydi. Bugungi kunda notariat tizimini isloh qilish, uni sud nizolarining oldini olish, jismoniy va yuridik shaxslarning huquqlarini ta’minlovchi muhim institutlardan biri sifatida shakllantirish borasida izchil chora-tadbirlar amalga oshirilmoqda. Jumladan, birinchi navbatda, sud-huquq sohasida davlat siyosatini samarali amalga oshirishda, shuningdek iqtisodiy, oilaviy, meros, uy-joy, mehnat va boshqa nizolarning oldini olishda notariat institutining salohiyatidan tо‘liq foydalanishga tо‘sqinlik qiluvchi qator tizimli muammo va kamchiliklar aniqlab olindi va ularni bartaraf etish uchun mustahkam huquqiy asoslar va kuchli strategik konsepsiyalar ishlab chiqildi.