(untitled) (YURISPRUDENSIYA, 2022)
Davlat hokimiyati va boshqaruvi organlari faoliyatining ochiqligini ta’minlash, keng jamoatchilikni O‘zbekistonda siyosiy, iqtisodiy, ijtimoiy islohotlarning amalga oshirilish jarayoni haqida xabardor etish, mamlakatimizni demokratik yangilash va modernizatsiya qilish, kuchli fuqarolik jamiyatini qurishning muhim yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Bugungi kunga qadar fuqarolarning mahalliy davlat hokimiyati organlari faoliyati to‘g‘risidagi axborotlarni olish va ulardan foydalanish huquqini amalga oshirishni normativ-huquqiy tartibga solish masalalari ilmiy jihatdan yetarlicha o‘rganilmagan. Shuning uchun, mahalliy hokimiyat faoliyatining ochiqligiga oid ijtimoiy munosabatlarni huquqiy tartibga solish uchun qabul qilinayotgan qonun hujjatlarining konseptual asoslarini yaratish muhim ahamiyat kasb etadi. Mazkur maqolada Xalq deputatlari Kengashlarining faoliyatiga doir axborotlardan foydalanish, oshkor qilish, ular bilan tanishish uchun axborot olish manbalarining ochiqligini ta’minlash hamda axborotlarni keng jamoatchilikka taqdim etishning huquqiy mexanizmlarini takomillashtirishga oid xulosalar berilgan.