(untitled) (YURISPRUDENSIYA, 2022)
Ушбу мақолада ислом банки тушунчаси ва моҳияти, анъанавий банклардан фарқли жиҳатлари ҳамда улар томонидан кўрсатиладиган хизматларнинг ўзига хос хусусиятлари очиб берилган. Шунингдек, таҳлиллар натижаси юзасидан миллий қонунчиликни такомиллаштириш бўйича таклиф ва тавсиялар берилган. Шу билан бирга, фуқаролар ҳамда тадбиркорлик субъектлари орасида ислом молияси, хусусан, ислом банкларига нисбатан шаклланиб қолган нотўғри қарашлар ва тушунчаларни тўғрилаш, уларда ушбу соҳа бўйича ишончли фундаментал билимларни шакллантириш ислом банклари фаолиятини тартибга солувчи норматив-ҳуқуқий ҳужжатлар базасини ишлаб чиқиш билан бир хил аҳамияга эгалиги ва ушбу жараён параллель амалга оширилиши лозимлигига урғу берилган.