(untitled) (YURISPRUDENSIYA, 2022)
Ushbu maqola zamonaviy Yevropa sharoitida migratsiya muammolarini, migrantlarni Yevropaga qabul qilish sabablarini, yevrointegratsiyadagi migratsiya muammolari va hozirgi bosqichda pandemiyaning migratsiyaga ta’sirini о‘rganadi. Yevropa xalqlari etnik tarkibining о‘zgarishi sharoitida migrantlarning yangi yashash joylari integratsiyalashuvi konsepsiyasini nazariy asoslash muammolari dolzarb bо‘lib kelmoqda. Zamonaviy jamiatda juda katta migrantlar guruhiga aylangan qochqinlar muammosi juda dolzarbdir. Shu munosabat bilan Yevropa Ittifoqidagi migratsiya jarayonlarini о‘rganish dolzarb hisoblanadi, shunday ekan, ushbu mavzu quyidagi ishda о‘z aksini topadi.