(untitled) (YURISPRUDENSIYA, 2026)
Mazkur maqolada energetik xavfsizlikning milliy tizimdagi o‘rni, ahamiyati tushunchasi va tizimi bilan bog‘liq normativ-huquqiy hujjatlarni takomillashtirish hamda ularni tahlil qilish yuzasidan fikr va mulohazalar bildirilgan. Shuningdek, energetik xavfsizlikning milliy tizimdagi o‘rni va ahamiyati tushunchasi va tizimi ekologiya huquqi nazariyasini yanada rivojlantirishga oid eng muhim masalalar tahlil qilindi. Energetik xavfsizlikning milliy tizimdagi o‘rni va ahamiyati energetika huquqining manbalarini tartibga solish muammolari, tabiat resurslari tizimida energetika huquqining ahamiyati, undan foydalanish huquqining kelib chiqishi ilmiy tadqiqot doirasida ekologiya huquqi nuqtayi nazaridan o‘rganildi. Energetika sohasida davlat boshqaruvi maʼlum bir shakl va usullarda amalga oshiriladi. Energetik xavfsizlikning milliy tizimdagi o‘rni va ahamiyati bilan bog‘liq huquqiy munosabatlar, ularni tartibga solishga qaratilgan normalarning mazmuni, amaliyotda qo‘llash mohiyati va muammolari, energetikadan foydalanish va muhofaza qilish sohasidagi boshqaruv tizimi, boshqaruv organlarining vakolatlari, qonun hujjatlarida belgilangan tartibda javobgarlik masalalari tadqiq etildi.