(untitled) (YURISPRUDENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada Misr Arab Respublikasi jinoyat qonun hujjatlarida o‘z aksini topgan jazoni yengillashtirish instituti, shu jumladan, jinoyat qonunining ortga qaytish kuchi, tamom bo‘lmagan jinoyatlarning suiqasd bosqichida sodir etilgan jinoyatlar uchun jazo tayinlash, og‘irlashtiruvchi va yengillashtiruvchi holatlarni inobatga olgan holda jazo tayinlash, voyaga yetmaganlar jinoiy javobgarligining o‘ziga xos xususiyatlari, yengilroq jazo tayinlash tartibi, Misr Arab Respublikasi Jinoyat kodeksi Maxsus qismida nazarda tutilgan yengillashtiruvchi tarkibli jinoyatlar, afv etish va amnistiya masalalari, ishtirokchilikda sodir etilgan jinoyatlar uchun jazoni yengillashtirish va jazodan ozod qilish, shartli hukm qilish, jazoni o‘tashdan muddatidan ilgari shartli ozod qilish, provokatsiya, yuridik shaxslarning jinoiy javobgarligiga doir ayrim masalalar, aqli norasolik va cheklangan aqli rasolik holatida sodir etilgan jinoyatlar uchun jazo tayinlash, aybga iqrorlik to‘g‘risida kelishuv tuzilgan taqdirda, jazo tayinlash masalalari hamda maxsus qonun hujjatlari va mamlakat Jinoyat-protsessual kodeksining jinoiy jazoni yengillashtirishda tutgan o‘rni tahlil qilinib, yakuniy fikr sifatida Misr Arab Respublikasining ayrim jinoyat-huquqiy me’yorlarini O‘zbekiston Respublikasining Jinoyat kodeksiga tatbiq etishga doir takliflar ishlab chiqilgan.