(untitled) (YURISPRUDENSIYA, 2026)
Mazkur maqolada taʼlim sohasidagi islohotlar, ularning tashkiliy-huquqiy asoslari, konstitutsiyaviy islohotlar asosida oliy taʼlimga eʼtiborning kuchaytirilishi ilmiy tahlil qilingan. Oʻzbekiston Respublikasi Konstitutsiyasiga oliy taʼlimga oid alohida normaning kiritilishi, uning amaliy ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, oliy taʼlim muassasalariga akademik erkinlik berilishi, ularning boshqaruv hamda ilmiy-tadqiqot faoliyatida mustaqil boʻlishining istiqbollari haqida mulohazalar bildirilgan.