(untitled) (YURISPRUDENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada davlat qurilishi jarayoni hamda davlat va jamiyat boshqaruvi samaradorligini oshirishda fuqarolarning ishtirokini kengaytirish bilan bogʻliq vazifalar koʻrib chiqiladi. Muallif unda yangi Konstitutsiyaga koʻra xalqchil va xalqparvar davlat qurishning konstitutsiyaviy-huquqiy asoslarini tahlil qiladi. Shuningdek, fuqarolarning davlat va jamiyat hayotini boshqarishdagi ishtiroki masalalari boʻyicha fikr yuritilib, asosiy eʼtibor oxirgi 6–7 yilda ushbu yoʻnalishda qabul qilingan huquqiy asoslarning mazmun-mohiyatiga qaratiladi. Ushbu islohotlarning tadrijiy yakuni sifatida Oʻzbekiston Respublikasining yangi tahrirdagi Konstitutsiyasi qoidalari koʻrsatilib, ulardagi asosiy meʼyorlar, avvalo, inson huquq va erkinliklarini kafolatlash hamda taʼminlashga qaratilganligi asoslab beriladi.