(untitled) (YURISPRUDENSIYA, 2026)
Maqolada Oʻzbekistonda va Markaziy Osiyo mamlakatlarida amalga oshirilgan konstitutsiyaviy-huquqiy islohotlar sharoitida parlament yuqori palatasining oʻrni hamda rolini takomillashtirish bilan bogʻliq tendensiyalar tahlil qilingan. Yangi tahrirdagi Konstitutsiyadan kelib chiqib, Oliy Majlis Senati faoliyatiga oid qonunchilikni takomillashtirish bo‘yicha kelgusidagi vazifalar haqida fikr yuritilgan. Shuningdek, ushbu sohadagi mavjud muammolar hamda ularni hal etish yoʻllari haqida aniq taklif va tavsiyalar ilgari surilgan.