(untitled) (YURISPRUDENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada jinoyat protsessida muhim ahamiyatga ega boʻlgan koʻzdan kechirish jarayoni va uning natijalarini qayd etish bilan bogʻliq muammolar tahlil qilingan. Maqolada koʻzdan kechirish bayonnomasini tuzish tartibi, uning tarkibiy qismlari va mazmuni batafsil koʻrib chiqilgan. Muallif bayonnomaning kirish, asosiy va yakunlovchi qismlarini alohida tahlil qilib, har bir qismda aks ettirilishi lozim boʻlgan maʼlumotlarni keltirgan. Shuningdek, maqolada koʻzdan kechirish bayonnomasini tuzishda yuzaga keladigan muammolar, xususan, bayonnomaning qiyin oʻqilishi, unda yetarli maʼlumotlarning mavjud emasligi, jinoyat izlarining toʻliq tavsiflanmasligi, koʻzdan kechirilgan hududning notoʻgʻri izohlanishi, maʼlumotlarning koʻzdan kechirishdagi real harakatlar ketma-ketligi bilan mos kelmasligi kabi holatlar tanqidiy tahlil qilingan. Muallif oʻz xulosalarida bayonnomaga u imzolangandan soʻng oʻzgartirish va qoʻshimchalar kiritish mumkin emasligini qonunchilikka kiritishni taklif etgan. Shu bilan birga, koʻzdan kechirish bayonnomasini tuzishda yuzaga keladigan muammolarning oldini olish maqsadida bayonnomani uch qismga boʻlib tuzish zarurligini taʼkidlagan. Maqolada keltirilgan tahlil va xulosalar jinoyat-protsessual qonunchilikni takomillashtirish hamda amaliyotda koʻzdan kechirish bayonnomasini sifatli tuzishga xizmat qiladi.