“YASHIL” ENERGETIKANI RIVOJLANTIRISHNING HUQUQIY ASOSLARI VA ISTIQBOLLARI (YURISPRUDENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada “yashil” energetikani rivojlantirishning huquqiy asoslari, kelajak istiqbollari, ekologik-huquqiy taʼminlash masalalarining milliy va xalqaro konsepsiyasiga oid normativ-huquqiy hujjatlarni takomillashtirish va ularni tahlil qilish bo‘yicha fikrlar bildirilgan. Shuningdek, ekologiya huquqi nazariyasi, “yashil” energetikani rivojlantirishning huquqiy asoslari va kelajak istiqbollari tizimini yanada rivojlantirish bilan bog‘liq eng muhim masalalar tahlil qilindi. “Yashil” energetikani rivojlantirishning huquqiy asoslari va kelajak istiqbollari energiya huquqi manbalarini tartibga solish muammolari, tabiiy resurslar tizimidagi energiya huquqining milliy va xalqaro ahamiyati, ilmiy tadqiqotlar doirasida undan foydalanish huquqining kelib chiqishi nuqtayi nazaridan o‘rganildi. Energetika sohasida “yashil” energetikani rivojlantirishning huquqiy asoslari va kelajak istiqbollari maʼlum shakl va usullarda amalga oshiriladi. Bundan tashqari, maqolada “yashil” energetikani rivojlantirishning huquqiy asoslari va kelajak istiqbollari bilan bog‘liq huquqiy munosabatlar, ularni tartibga solishga qaratilgan normalarning mazmuni, ularni amalda qo‘llashning mohiyati va muammolari, milliy va xalqaro energiya isteʼmoli sohasidagi boshqaruv tizimi, “yashil” energetikani rivojlantirishning huquqiy asoslari, kelajak istiqbollari va boshqaruv organlarining vakolatlari tahlil qilingan.