XORIJIY MAMLAKATLARDA SUN’IY INTELLEKTNI HUQUQIY TARTIBGA SOLISH TAJRIBASI: ENG YAXSHI AMALIYOTLAR SHARHI (YURISPRUDENSIYA, 2026)
Texnologiyalarning jadal rivojlanishi va global raqamlashtirish sharoitida sun’iy intellektni huquqiy tartibga solishning xalqaro tajribasini tushunish O‘zbekiston uchun alohida ahamiyat kasb etadi. Xorijiy mamlakatlarda qo‘llanayotgan yondashuvlarni o‘rganish sun’iy intellektdan foydalanishning axloqiyligi, xavfsizligi va shaffofligini ta’minlashning samarali mexanizmlarini aniqlash imkonini beradi, shuningdek, zamonaviy tahdidlarga mos keladigan milliy huquqiy bazani shakllantirishga yordam beradi. Maqolada raqamli iqtisodiyotni rivojlantirish, investitsiyalarni jalb qilish va mamlakatning xalqaro texnologik hamjamiyatdagi mavqeyini mustahkamlash maqsadida O‘zbekiston qonunchiligini global standartlarga muvofiqlashtirish uchun yo‘nalish bo‘lib xizmat qilishi mumkin bo‘lgan sun’iy intellekt tizimlarini huquqiy tartibga solish bo‘yicha ba’zi xorijiy mamlakatlar tajribasi taqdim etilgan.