AKSIYADORLIK JAMIYATLARIDA KORPORATIV BOSHQARUVNING TUSHUNCHASI VA MOHIYATI HUQUQIY TOIFA SIFATIDA (YURISPRUDENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada aksiyadorlik jamiyatlarida korporativ boshqaruv tushunchasi yuridik kategoriya sifatida tahlil qilinadi. Korporativ boshqaruvning nazariy asoslari, uning huquqiy tabiatini belgilaydigan omillar hamda O‘zbekiston Respublikasi qonunchiligida aks ettirilgan asosiy tamoyillar yoritib beriladi. Shuningdek, korporativ boshqaruvni samarali amalga oshirishning aksiyadorlar, kuzatuv kengashi, ijro organlari va manfaatdor shaxslar o‘rtasidagi huquqiy munosabatlar muvozanatini ta’minlashdagi o‘rni ko‘rsatib o‘tiladi. Maqolada xorijiy tajriba tahlil qilinib, milliy huquqiy tizimni takomillashtirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chkorporativ boshqaruv, aksiyadorlik jamiyati, aksiyadorlar huquqlari, boshqaruv organlari, kuzatuv kengashi, korporativ munosabatlar, samarali boshqaruv, korporativ madaniyat.