INNOVATSION TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH VA ENERGETIKA SOHASINI RAQAMLASHTIRISH – KORRUPSION OMILLARNI BARTARAF ETISH GAROVI (YURISPRUDENSIYA, 2026)
. Ushbu maqolada innovatsion texnologiyalardan foydalanish va energetika sohasini raqamlashtirish orqali korrupsion xavflarni bartaraf etish omillari yoritilgan.  Energiya servis xizmatlari bozorini shakllantirish va aholi uy-joylarining energiya samaradorligi oshirilishini ragʻbatlantirish korrupsiya omillarini bartaraf etish imkoniyatini yaratishda muhim ahamiyatga ega ekanligi hamda zamonaviy raqamli texnologiyalar yordamida inson omillarini kamaytirish korrupsiya oʻchogʻini yakson qilish imkoniyatini kengaytirishi ilmiy asoslangan.   Tadqiqot natijalari Oʻzbekiston Respublikasi Prezidentining 2025-yil 24-oktabrdagi “Energiya servis xizmatlari bozorini shakllantirish hamda aholi uy-joylarining energiya samaradorligi oshirilishini ragʻbatlantirish chora-tadbirlari toʻgʻrisidagi”gi 673-son qaror loyihasining 1-ilova 5-bobi va 5-ilovasi uchun taklif sifatida keltirilganligi ilmiy asoslangan.