НИЗОЛАРНИ СУДГА ҚАДАР ҲАЛ ЭТИШ УСУЛЛАРИ: МИЛЛИЙ ВА ХОРИЖИЙ ТАЖРИБА (YURISPRUDENSIYA, 2026)
Мазкур мақолада асосий тушунчалар, низоларни муқобил ҳал этиш усуллари, жисмо- ний ва юридик шахсларнинг ҳуқуқлари ва қонуний манфаатларини ҳимоя қилиш тизимини такомил- лаштириш, низоларни ҳал қилишнинг муқобил имкониятларини кенгайтириш, судларда иш ҳажми- ни мақбуллаштиришда медиация институти, профессионал медиаторлар ва уларнинг бир-биридан фарқли жиҳатлари, афзалликлари ва салбий томонлари, методлар, миллий ва хорижий тажриба ўрганилган ва қонунчиликни такомиллаштириш юзасидан таклифлар илгари сурилган.