ЖИНОЯТ-ҲУҚУҚИЙ ПРИНЦИПЛАРНИ ТАДҚИҚ ҚИЛИШДА УМУМИЛМИЙ МЕТОДЛАРНИНГ ҚЎЛЛАНИЛИШИ (YURISPRUDENSIYA, 2026)
Мақолада жиноят-ҳуқуқий принципларни тадқиқ қилишда умумилмий методлардан фойдаланиш масалалари ёритилган. Жумладан, индукция, гипотетик-дедукция ва абдукция методларидан фойдаланган ҳолда жиноят-ҳуқуқий принципларни тадқиқ этишга оид мулоҳазалар билдирилган. Муаллиф томонидан жиноят-ҳуқуқи соҳасида тадқиқотлар олиб боришда умумилмий методлардан кенгроқ фойдаланиш, тадқиқотларнинг методологик асосларини кучайтириш бўйича таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган.