ОДИЛ СУДЛОВГА ҚАРШИ ЖИНОЯТЛАРНИНГ УМУМИЙ ХУСУСИЯТЛАРИ (YURISPRUDENSIYA, 2026)
Ушбу мақола сўнгги йилларда Ўзбекистон Республикасида жиноятчиликка, хусусан, одил судловга қарши жиноятларга қарши кураш соҳаси таҳлил қилинган. Мақоланинг асосий вазифаларидан бири жиноятчиликка қарши курашишнинг ижтимоий зарурлигини, соҳанинг ҳуқуқий асосларини узлуксиз такомиллаштириш, ушбу жиноятларга қарши курашда юзага келиши мумкин бўлган ҳуқуқий муаммоларни бартараф етишни таҳлил қилишдан иборат. Шу билан бирга, одил судловга қарши жиноятларнинг конструктив белгилари, одил судлов соҳасидаги жиноий муносабатларнинг объектив ва субъектив жиҳатлари ёритиб берилган. Бундан ташқари, бу соҳада қонунчилик жараёнини янада ривожлантириш учун тегишли хулосалар чиқарилди.