ShAXS O‘Z HARAKATINIng OQIBATINI TUShUNIShiNI SUN’IY INTeLLeKT ASOSIDA BAHOLAShNING YuRIDIK TA’MINLANIShI (YURISPRUDENSIYA, 2026)
Maqolada sun’iy intellekt tizimlaridan foydalanish va rivojlantirishni huquqiy qo‘llab-quvvatlashning asosiy mumkin bo‘lgan yondashuvlari qayd etilgan, xususan, ular proaktiv universal-to‘liq huquqiy tartibga solish va aniq yaratilgan sun’iy intellekt tizimlarini tartibga solishga qaratilgan huquqiy tartibga solishni o‘z ichiga oladi. Sun’iy intellekt bilan bog‘liq va ushbu sohada qonunchilikni qabul qilish uchun muhim bo‘lgan asosiy xavf va noaniqliklar o‘rganildi.