BUYUK G‘ALABA YО‘LIDA О‘ZBEKISTONLIKLARNING FRONT ORTIDAGI MATONATI (YURISPRUDENSIYA, 2026)
Mazkur maqolada xalqimizning fashizmga qarshi janglarda qahramonlik namunalarini kо‘rsatibgina qolmay, balki front ortida ham fidoyilarcha mehnat qilib, frontni uzluksiz ravishda kerakli ashyolar bilan ta’minlaganliklari haqidagi ma’lumotlar о‘z aksini topgan. Zero, Buyuk g‘alaba fashizmga qarshi kurashda ishtirok etgan barcha xalqlar qatorida О‘zbekiston xalqining ham g‘alabasi edi. Darhaqiqat, О‘zbekiston xalqi Ikkinchi jahon urushining g‘alaba bilan yakunlanishi uchun bor imkoniyatlarini ishga soldi. Bir sо‘z bilan aytganda, xalqimiz urush yillarida frontni front orti bilan mustahkamlashga ham salmoqli hissa qо‘shdi. Maqolada aynan ushbu masalalar atroflicha tahlil qilishga harakat qilindi.