Ma’muriy organlarning qarorlari ustidan shikoyat qilish tushunchasi, o‘ziga xos xususiyatlari (YURISPRUDENSIYA, 2022)
Mazkur maqola ma’muriy organ qarorlarini sud tartibida ko‘rish masalalarining o‘ziga xos jihatlari, shikoyat qilish tushunchasini yoritib berishni tashkil etadi, shuningdek ma’muriy organ qarorlarini ko‘rishning protsessual tartibi bo‘yicha bir qator yuridik sohada tadqiqot olib borgan chet el olimlari tamonidan berilgan fikrlarni tadqiq etib ularni tahlil qilindi. Maqolada sud qarorlaridan shikoyat qilishda murojatlar to‘g‘risidagi qonunchilik normalariga asoslanib shikoyat qilish va murojaatlarning turlari ham qo‘shimcha tarzida keng yoritib berilgan va shuning bilan bir qatorda ma’muriy organ qarorlari bo‘yicha shikoyat berish avval fuqarolik sudlar tamonidan ko‘rilgan bo‘lsa, bugungi kunga kelib bunday ishlar ma’muriy sudning sudloviga tegishli ekanligi haqida ham ma’lumotlar keltirilib o‘tilgan. Tadqiqot predmeti sifatida ma’muriy organ qarorlari ustidan beriladigan shikoyatlar bo‘yicha ish yuritishni tartibga solib turadigan qonunchiliklar va chet el tajribalari olingan  bo‘lsa, ma’muriy organ tomonidan chiqarilgan qarorlarni sud tartibida ko‘rish orqali qonunchilikka zid keladigan qarorlarni bekor qilish va fuqoralarning va yuridik shaxslarning huquq va manfatlarini sud orqali himoya qilishni amalga oshirish jarayonlari hamda bu jarayondagi kelib chiqadigan ijtimoiy munosabatlar tadqiqot obyekti sifatida olingan.