О‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI TARAQQIYOTI SHAROITIDA OAV FAOLIYATINI ERKINLASHTIRISH MASALALARI (YURISPRUDENSIYA, 2022)
Ushbu ilmiy maqolada О‘zbekiston Respublikasida ommaviy axborot vositalari faoliyatini erkinlashtirishning о‘ziga xos xususiyatlari tahlil qilingan. Bu boradagi islohotlarni rivojlantirish, shuningdek, ommaviy axborot vositalari faoliyati sohasidagi qonunchilikni rivojlantirish mazmun-mohiyatini inobatga olgan holda, mamlakatimiz bu borada birmuncha yutuqlarga erishganini e’tirof etishimiz lozim. Fuqarolik jamiyatining rivojlanishi media subyektlari faoliyatida erkinlashtirish jarayonlariga katta hissa qо‘shdi. Ilmiy maqolaning maqsadi О‘zbekistonda media rivojlanishining hozirgi holatini tahlil qilishdan iborat. Ilmiy maqolaning dolzarbligi tadqiqot maqsadi bilan oldindan belgilanadi. Ilmiy maqoladagi metodologiya huquqiy va ijtimoiy tadqiqot usullarini, shuningdek, tahlil, induksiya va deduksiya usullarini qо‘llashni qamrab oladi. Ishning natijalari shundan iboratki, ilmiy maqola muallifi О‘zbekiston Respublikasida media rivojlanishining hozirgi holati, media rivojlanishining ayrim dolzarb muammolarini tahlil qildi, shu sababli qimmatli xulosalar shakllantirildi. Tadqiqot natijalarining kо‘lami О‘zbekiston Respublikasida ommaviy axborot vositalarining faoliyatidir. Ushbu ilmiy maqoladagi xulosalar media subyektlari faoliyatida erkinlashtirishni yanada kengaytirish zarurligini kо‘rsatadi.