RAQAMLI IQTISODIYOTNI BOSHQARISH (YURISPRUDENSIYA, 2022)
Internet raqamli iqtisodiyotning asosidir. Bu davlatlar, tashkilotlar va fuqarolik jamiyati tomonidan o‘zlarining tegishli rollari, tamoyillari va dasturlari bilan taqsimlanadigan, ishlab chiqiladigan va qo‘llaniladigan global tarmoqdir. Bunda asosiy jihatlar ochiqlik, kirish, xavfsizlik, xilma-xillik va muhim internet resurslaridir. Internet texnologiyalari iqtisodiyot bilan chuqur bog‘langan. Ular nafaqat moddiy va nomoddiy infratuzilmaning kombinatsiyasi, balki erkinlik va hokimiyatni amalga oshirish platformasini ham ta’minlaydi. Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyotni milliy va xalqaro darajada boshqarishning muhimligi, ijro etilishi, hisobdorligi, ochiqligi va qonuniyligi nuqtayi nazaridan muhokama qilinadi. Shuni yodda tutgan holda, biz raqamli dunyo qanday qilib hamma uchun xavfsiz ekanligini o‘rganishimiz kerak. Ushbu tadqiqotning maqsadi Internet boshqaruvi va raqamli iqtisodiyotning rivojlanishi o‘rtasidagi munosabatlarni tahlil qilish va baholashdir. Sifatli tadqiqot yondashuvidan foydalangan holda, natijalar raqamli iqtisodiyotni rivojlantirishda boshqaruvning rolini ta’kidlaydi.