FUQAROLIK SUDLARIDA NIZOLARNI HAL QILISHDA QONUNIY VAKILLIK: MAQOMI, ASOSLARI VA TARTIBI (YURISPRUDENSIYA, 2022)
Mazkur maqolada fuqarolik protsessida qonuniy vakilning ishtiroki, qonuniy vakillikning asoslari va ishda ishtirok etish tartibi, qonuniy vakilning ishni sudda ko‘rish bosqichida majburiy ishtiroki masalalari tahlil etildi. Rivojlangan xorijiy davlatlarning fuqarolik protsessual qonunchilikda qonuniy vakillik faoliyatining takomillashtirishga doir amaliy tajribasining afzalliklari o‘rganildi. Mazkur maqola doktrinal tadqiqot sifatida qonun hujjatlari va ilmiy-nazariy manbalar tahlilini o‘z ichiga oladi. Unda sohaga oid ilmiy tushunchalar, nazariyotchi olimlarning qarashlari, xulosa va fikrlari o’rganilgan. Mazkur maqola doktrinal tadqiqot sifatida qonun hujjatlari va ilmiy-nazariy manbalar tahlilini o‘z ichiga oladi. Shuningdek, vakillik instituti sohasiga oid qonun hujjatlari qiyosiy-huquqiy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotimizning maqsadi fuqarolik sudlarida nizolarni hal qilishda qonuniy vakillik institutini huquqiy jihatdan tahlil qilish hisoblanadi. Rivojlangan xorijiy davlatlarning fuqarolik protsessual qonunchiligida qonuniy vakillik faoliyatining takomillashtirishga doir amaliy tajribasining afzalliklari o‘rganiladi. Shuningdek, qonuniy vakillik faoliyatini va qonunchiligini takomillashtirish yuzasidan taklif va tavsiyalar berildi.