TOMON EMAS, MUAMMO EMAS: ARBITRAJ SHARTNOMASINI IMZOLAMAGAN DAVLATLARGA ARBITRAJ BANDINI QOʻLLASH DILEMMASI (YURISPRUDENSIYA, 2026)
Ushbu maqola xalqaro tijoriy arbitraj ishlari boʻyicha davlat korxonalari obyektivi orqali arbitraj bandini imzolamaganlarga, xususan, davlatlarga uzaytirish boʻyicha sud amaliyotini koʻrib chiqadi. Maqolada, shuningdek, tijorat arbitraji ishlarida qoʻllanadigan huquqiy asoslar va doktrinal nazariyalar, arbitraj bandini imzolamagan davlatga uzaytirish toʻgʻrisida qaror qabul qilish uchun zarur huquqiy asoslar koʻrib chiqilib, bunday nizolarning oʻziga xos xususiyatlari muhokama qilinadi.