YANGI O‘ZBEKISTONNING ENERGETIKА TIZIMINI RIVOJLАNTIRISHNING KONSTITUTSIYAVIY-HUQUQIY АSOSLАRI (YURISPRUDENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada Yangi O‘zbekistonning energetika tizimini rivojlantirishning konstitutsiyaviy-huquqiy asoslari va ekologik-huquqiy taʼminlash masalalarining milliy va xalqaro konsepsiyasi va tizimiga oid normativ-huquqiy hujjatlarni takomillashtirish hamda ularni tahlil qilishga oid fikr-mulohazalar keltirilgan. Shuningdek, ekologiya huquqi nazariyasi, Yashil energetikani rivojlantirishning huquqiy asoslari va kelajak istiqbollari tizimini yanada takomillashtirish bilan bog‘liq eng muhim masalalar tahlil qilingan. Yangi O‘zbekistonning energetika tizimini rivojlantirishning konstitutsiyaviy-huquqiy asoslari va ekologik-huquqiy taʼminlash masalalari energiya huquqi manbalarini tartibga solish muammolari, tabiiy resurslar tizimidagi energiya huquqining milliy va xalqaro ahamiyati, ilmiy tadqiqotlar doirasida undan foydalanish huquqining kelib chiqishi nuqtayi nazaridan o‘rganilgan.