HALOL RAQOBATNI RIVOJLANTIRISH VA MONOPOL FAOLIYATNI CHEKLASHNING KONSTITUTSIYAVIY-HUQUQIY ASOSLARI (YURISPRUDENSIYA, 2026)
Mazkur maqolada yangi tahrirdagi Konstitutsiyamizga iqtisodiy faoliyatni rivojlantirish maqsadida davlat tomonidan halol raqobat uchun shart-sharoitlar yaratilishi, insofsiz raqobatga yo‘l qo‘yilmasligi, ya’ni monopoliya cheklanishi haqidagi o‘zgartirishlar aks etgan normalar hamda ularning iqtisodiy va huquqiy ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, kiritilgan yangi normalar orqali davlat o‘z zimmasiga olgan tadbirkorlikni rivojlantirish uchun yaratilgan imkoniyatlar haqida yoritilgan.