O‘ZBEKISTONNING YANGI KONSTITUTSIYASI – DEMOKRATIK TARAQQIYOT KATALIZATORI (YURISPRUDENSIYA, 2026)
Ushbu maqola O‘zbekistonning 2023-yil 1-mayda kuchga kirgan konstitutsiyasini chuqur o‘rganish natijasida tayyorlangan. Yangilangan konstitutsiya yanada demokratik, inklyuziv va gullab-yashnagan O‘zbekistonning poydevorini qo‘ydi hamda mamlakatda amalga oshirilayotgan siyosiy va huquqiy islohotlarda muhim burilish nuqtasi bo‘ldi. Konstitutsiya garchi yaqinda yangilangan bo‘lsa ham, asosiy huquqlarni himoya qiluvchi, yaxshi boshqaruvni rag‘batlantiradigan va barqaror rivojlanishni qo‘llab-quvvatlovchi ilg‘or qoidalar mustahkamlandi. Ushbu maqolada konstitutsiyaning asosiy qoidalari koʻrib chiqilib, ularning Oʻzbekiston kelajagiga qanday foydali taʼsir koʻrsatishi yoritilgan.