DAVLAT HOKIMIYATI TIZIMIDA PROKURATURANING O‘RNI VA AHAMIYATI HAQIDA AYRIM MULOHAZALAR (YURISPRUDENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada davlat hokimiyati tizimida prokuraturaning o‘rni masalasi olimlarning ilmiy tadqiqot materiallarini tahlil qilish orqali muhokama qilingan. Xususan, rus, xitoy, o‘zbek huquqshunos olimlarining mulohazalarida prokuratura hokimiyatning qaysi tarmog‘iga tegishli ekanligi masalasi yoritib berilgan. Shu bilan birga, O‘zbekiston Respublikasi prokuraturasining huquqiy maqomi tahlil qilingan. Shuningdek, prokuraturaning Konstitutsiyadagi vakolatlari, uning qonunchilik tashabbusi huquqi, davlat nazoratini amalga oshirishdagi o‘rni va davlat ayblovi masalasi, ya’ni jinoyat protssesida ishtirok etish masalasi olimlarning fikrlari bilan asoslantirilgan. Xalqaro huquqda prokuraturaning davlat hokimiyati tizimidagi o‘rni turlicha ekanligi ilmiy manbalar asosida bayon qilingan.