HUQUQIY FAOLIYATDAGI HUQUQIY TEXNOLOGIYA: NAZARIY VA AMALIY JIHATLAR (YURISPRUDENSIYA, 2026)
Maqolada yuridik texnologiya mohiyati va mazmunining nazariy jihatlari, shuningdek, uning yuridik faoliyatdagi ahamiyati ochib berilgan. Ushbu masalani o‘rganishning dolzarbligi zamonaviy sharoitlarda huquqiy texnologiyaning o‘rni, yuridik faoliyatning yuqori sifati va samaradorligini ta’minlash ehtiyojlari bilan belgilanadi. Muallif ilmiy tadqiqotning tizimli, qiyosiy huquqiy va boshqa usullaridan foydalangan. Tadqiqotda huquqiy texnologiya yuridik texnika tushunchasidan kengroq ekanligi haqidagi xulosa asoslanadi va uni, shuningdek, ba’zi boshqa huquqiy hodisalarni qamrab oladi. Maqolada huquqiy texnologiya xususiyatlari va belgilari tavsiflangan, uning yuridik faoliyat sifati va natijalariga ta’siri ochib berilgan. Tadqiqot natijalaridan yuridik faoliyatni takomillashtirish jarayonida foydalanish mumkin. O‘tkazilgan tahlil natijasida huquqiy texnologiya nazariyasini yanada rivojlantirishning obyektiv zarurligi to‘g‘risida xulosa qilindi va uni takomillashtirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqildi.